6 maj, 2024

Passion & färskostdessert i glas

Vår konditor bjuder här på ett recept på en härligt somrig dessert som passar likväl till Student som till sommarfesten! En svalkande godsak som passar perfekt under solen. Genom att förbereda denna passion & färskostdessert i glas redan dagen innan kan du skapa en lyxig festupplevelse utan att stressa samma dag! Bara garnera på dagen servera och njut!

För 6 personer

Färskostbotten

Vispa upp ägg, strösocker, rörsocker och färskost
Smält smör och vänd i färskostblandningen
Sikta ner vetemjöl & bakpulver och vänd försiktigt i resterande smeten
Baka av på 190 grader i ca 8 min

50 g ägg
110 g strösocker
80 g färskost
50 g smör
80 g vetemjöl
3 g bakpulver

Passionsfruktskräm

Blötlägg gelatinbladet
Koka upp passionspurén
Häll purén över ägg och strösockret och blanda samman
Häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen och koka till 83 grader
Tillsätt gelatinbladen
Häll upp i bunken & plasta. Låt stå tills de svalnat
Mixa sedan i smöret i krämen

1st gelatinblad
63 g passionsfruktjuice
75 g ägg
63 g strösocker
86 g smör

Färskostsmousse

Blötlägg gelatinbladet
Vispa ihop färskost och socker
Blanda i lite av grädden med färskost och sockret och vispa ihop
Vispa upp resterande grädden lätt fluffigt
Smält gelatinet
Blanda i lite av färskosts blandningen i det smälta gelatinet. Se till att de blandas utan att stelna
Tillsätt gelatinet med resterande av färskosts blandningen
Blanda alltihop med grädden

200 g färskost
90 g strösocker
300 g grädde
2st gelatinblad

Italiensk maräng

Vispa upp äggvitan fluffigt
Koka upp socker och vatten till 121 grader
Häll sedan sockerlagen i en jämn stråle över äggvitan & fortsätt vispa tills de ökat i volym och är en fluffig & glansig maräng

83 g äggvita
140 g strösocker
30 g vatten

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev