20 juni, 2024

Prime Catering sommarbakelse

Andrea är tillbaka och hjälper oss reda upp dessertavdelning på midssommarbordet! Denna gång med en sommarbakelse, eller också citronkaka med vispad mascarpone och mynta samt marinerade jordgubbar. Ett välkomnat tillägg under festligheterna och en sötsak som man inte kommer att vilja missa!

För 8 personer

Citronkaka

Baktemperatur: 175 grader
Baktid: 25 min

Vispa ägg och socker poröst
Sikta ner de övriga ingredienserna och vänd försiktigt i dom tills de blir en jämn smet
Blanda i citron zest (skal) och saften och vänd försiktigt i
Smörj en form

200 g ägg
170 g strösocker
60 g vetemjöl
80 g potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
2 citroner (zest och
saft)

Marinerade Jordgubbar

Hacka upp jordgubbarna i kvartar
Hacka ner och blanda i mynta med jordgubbarna
Blanda i citron saft och zest och låt stå o dra sig i 1-2 timmar

1 Ask jordgubbar
1/2 kruka hackad mynta
Saft och zest från 1 citron

Mascarpone kräm

Skrapa ur vaniljstången och blanda med mascarponen
Vispa upp mascarponen tills den blir fluffig

200 g mascarpone
1 vaniljstång

Montering

Skär upp kakan efter den svalnat i önskade bitar
Klicka på den uppvispade mascarponen
Lägg sedan på de marinerade jordgubbarna
O dekorera med mynta!

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev